Omhoog
Aanmelden

Links

De JeugdSportPas

De leerlingen van groep 4 t/m 8 kunnen  zich inschrijven voor de JeugdSportPas. Verschillende sportverenigingen uit Zaanstad bieden cursussen van 4 lessen aan. Van judo tot dansen, van tennis tot waterpolo en nog veel meer! Kosten zijn €7,50 per vier lessen! Op deze manier kan vrijblijvend worden kennisgemaakt met verschillende sporten.

De inschrijving volledig digitaal! Voor meer informatie kijkt u op de website www.sportservicezaanstad.nl en klikt u op de JeugdSportPas Button.

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen via  tel: (075) 653 99 72 of e-mail: SPZaanstad@sportservicezaanstad.nl.

Cultuur en sport dankzij Meedoen Zaanstad

Gemeente Zaanstad heeft samen met het Jeugdcultuurfonds (JCF) en het Jeugdsportfonds (JSF) ‘Meedoen Zaanstad’ ontwikkeld. Meedoen Zaanstad maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens kunnen deelnemen aan cultuur en sport. Ouders met een minimuminkomen die gebruikmaken van de Regeling Schoolgaande Kinderen (RSK) komen ook in aanmerking voor Meedoen Zaanstad. Zij kunnen op de website www.meedoenzaanstad.nl voor hun kinderen ‘shoppen’ bij culturele instellingen en sportverenigingen. De kosten van lessen en lesmateriaal worden betaald door Meedoen Zaanstad. Het aanbod is heel divers. Er is van alles mogelijk: van vioolspelen tot voetbal, van streetdance tot schaatsen.

Groene kalender Zaanstreek

Dé site voor groene activiteiten in de Zaanstreek. Vind met de groene kalender in één oogopslag de leukste doe- en ontdek activiteiten voor kinderen, de mooiste excursies of interessante lezingen en beleef op vele verschillende manieren het groen in eigen omgeving. Stel zelf uw kalender samen op basis van uw persoonlijke voorkeur en selecteer uit het aanbod van een groot aantal verschillende activiteiten. Kijk voor Zaanse activiteiten op www.vvvzaanstreek.nl en www.zaanstad.nl (onderdeel milieu). Voor groene activiteiten in heel Noord-Holland kunt u terecht op www.natuurwegwijzer.nl

GG​D

Voor gezonde traktaties kunt u ideeën opdoen op de site van de GGD Zaanstreek Waterland  www.ggdzw.nl. Ga naar Informatie over Jeugdgezondheidszorg. Klik daarna op de link 'gezond leven', klik vervolgens op 'gezond gewicht' en ga daarna naar gerelateerde pagina's.

Folder leergeld Zaanstad

Voor gezinnenie een inkomenebben op ijstandniveauis ondersteuning mogelijk. In de foldervan Zaanstadindt u nformatie. 

De Bieb

Jaarlijks werken we samen met de bibliotheek. Het adres is www.debieb.nl
De groep 2 t/m 8 bezoeken maandelijks onder schooltijd de Biebbus om boeken te lenen met een speciale Biebbuspas. 
 

Kennisnet

Kennisnet is meer dan een uitgebreide website voor het onderwijs. Zowel ouders, kinderen als leerkrachten kunnen hiervan gebruik maken. Het adres is www.kennisnet.nl
 

Schooltv

Regelmatig volgen de kinderen een schooltv-uitzending. Bekende programma's zijn: Koekeloere, Huisje boompje beestje, Nieuws uit de natuur, Schooltvweekjournaal.
De site die hiervoor bezocht kan worden is www.schooltv.nl, verder zijn heel veel clips te vinden op de site http://beeldbank.schooltv.nl

RekenWeb

Voor iedereen met belangstelling voor rekenen is de volgende links geplaatst. De site is met medewerking van het Freudenthal Insituut gemaakt.
 

Spelletjes met een educatief karakter

Spelletjes/games voor kinderen zijn er volop te vinden op het internet, maar zoekt u spelletjes met een educatief karakter, dan is dat tot nu toe een doolhof op het internet. Leerspellen.nl biedt u een overzicht met online spelletjes met een educatief karakter. Deze spelletjes zijn geen eigendom van Leerspellen.nl. Het is een verzameling van educatieve spellen die wij voor u verzameld hebben.
De spelletjes staan gerangschikt op vakgebied èn op groep. Elk spelletje is voorzien van een beknopte, duidelijke speluitleg.

Natuurmuseum

Leerlingen van De Piramide bezoeken onder schooltijd het natuurmuseum. Ook ouders kunnen naar dit museum in Zaandam.
De website biedt verder informatie over leskisten, heemtuin, biologisch lescentrum enz.

Rekentuin en Taalzee

Rekentuin en Taalzee zijn ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 8 door de programmagroep Psychologische Methodenleer van prof. dr. Han van der Maas aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
 
In de Rekentuin kunnen leerlingen een tuintje met plantjes onderhouden door regelmatig rekenspelletjes te spelen. Ieder plantje in de tuin staat voor een rekendomein. Taalzee kent een vergelijkbare opzet en richt zich op de taal.
 
De inloggegevens worden door de leerkracht verstrekt.
© Copyright 2012 De Piramide  |  Webmaster: Jack Migchelsen  |  All Rights Reserved